Informasjonskapsler (cookies)

Noen av nettsidene til Desitin-nettstedet bruker såkalte informasjonskapsler eller «cookies». Informasjonskapsler er små filer som lagres på brukernes datamaskiner når de besøker et nettsted. Informasjonskapsler kan lagre ulike typer data og hjelper oss med å levere tilleggsfunksjoner (og dermed gjøre nettsiden som helhet mer brukervennlig, effektiv og sikker). Vi bruker ikke informasjonskapsler som inneholder personopplysninger, med mindre du har gitt ditt uttrykkelige samtykke til slik bruk.

 

Vi bruker informasjonskapsler i registreringsprosessen for å legge til rette for ny tilgang til et passordbeskyttet internettmiljø; takket være dataene som er lagret i informasjonskapselen, slipper du å skrive inn brukernavn og eventuelt passord på nytt. Videre bruker vi informasjonskapsler innenfor rammen av bestillingsskjemaer, for at du skal slippe å skrive inn personopplysningene dine flere ganger under samme besøk på nettstedet vårt. I begge tilfeller dreier det seg om såkalte øktinformasjonskapsler, som slettes automatisk når du lukker nettleseren.

 

Desitin bruker også en såkalt analyseinformasjonskapsel i forbindelse med webanalysen (se avsnittet Webanalyse).

 

Nedenfor ser du en oversikt over de ulike informasjonskapslene som vi bruker, formålet med dem samt de respektive oppbevaringsperiodene.

 

Informasjons-kapselens formål

 

Type informasjons-kapsel

Bruksområde

Informasjons-kapselens navn

Oppbevarings-periode

Funksjonsinformasjons-kapsel

Permanent

Henvisning til informasjonskapsel

 

cb-enabled

1 år

Funksjonsinformasjons-kapsel

Økt

Valgt skriftstørrelse

 

 

7 dager

Analyse

Økt

Matomo (tidligere Piwik)

 

_pk_ses.1.4758

Nettleserøkt

Analyse

Permanent

Matomo (tidligere Piwik) ID

(tilordning: besøk av samme bruker på ulike tidspunkter)

 

_pk_id.1.4758

1 år

 

 

Du kan selvfølgelig gå inn i innstillingene til nettleseren din og angi at den ikke skal lagre informasjonskapsler på harddisken. Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer bruken av informasjonskapsler, kan visse funksjoner på nettstedet vårt bli utilgjengelige eller lite brukervennlige.

 

Innstillingsalternativene dekker ikke informasjonskapsler fra andre leverandører under besøk på nettsider som tilhører tredjeparter.